I går kunde Dagens Nyheter berätta att Nyhetsbyrån Nota Bene nu var tredje största nyhetssida i sociala medier efter Aftonbladet och Expressen (“Högerpopulism dominerar”, DN 2020-09-21):

“När DN analyserar vilka Facebookinlägg med länkar som väcker mest engagemang på Facebook i Sverige under 2020 är flera av aktörerna väntade – Aftonbladet, Expressen och Newsner kniper ofta topplatserna.

Men under sommaren och hösten har Facebooksidan NB Nyhetsbyrån ofta nått högt upp på listan över inläggen med mest reaktioner, kommentarer och delningar. NB Nyhetsbyrån och också tagit sig förbi tidigare Facebookgiganter som Politiskt inkorrekt och Sverigebilden. Under augusti i år fick inlägg från NB Nyhetsbyrån knappt 248.000 interaktioner, nästan fem gånger så många som Svenska Dagbladet under samma period.

NB Nyhetsbyrån finns också som nyhetssajt och beskrivs av administratören förmedla ”värderingsfria nyheter” som en motvikt mot vad man menar är vinklade nyheter i de traditionella medierna.”

Senare samma dag kom nyhetsbyråns grundare, Christopher Jarnvall, att publicera min femte text, “Verklighetens ‘gangsteradvokater'”(2020-09-21), på Nyhetsbyrån Nota Bene.

På nyhetsbyråns sida i Facebook, “NB Nyhetsbyrån”, presenterade Christopher Jarnvall texten “Verklighetens ‘gangsteradvokater'”(2020-09-21) så här:

“Johan Svensson, juridisk krönikör vid NB Nyhetsbyrån, granskar advokat Viktor Bankes påstående om att ”de verkliga gangsteradvokaterna” endast är de brottmålsadvokater som låter sig styras av sina grovt kriminella klienter.”

Den här gången granskar jag hur kända svenska advokater som Viktor Banke, Per E Samuelson, Elisabeth Fritz Massi och Marko Tuhkanen förhåller sig till den rättsstatliga principen om rätten till en advokat som rättsligt ombud i ett fall där staten är motpart och förövare.

Den som vill läsa den längre texten “De verkliga gangsteradvokaterna’” (2020-09-22) kan läsa den på min rättsblogg. Inlägget innehåller utöver bonusmaterial även skärmdumpar av mina mejl till de granskade advokaterna.

Johan Svensson